Mindful Bewegen in de natuur

Mindful & Relax

 

Je leert rust en ruimte creëren in de drukte van je dag door even te "stoppen" en aandacht te geven aan wat er "hier en nu" speelt. Je wordt je bewust van je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Je komt in direct contact met jezelf en je omgeving.

 

Een waaier van relaxatieoefeningen gidst je o.a. naar innerlijke rust, grenzen stellen, bewust keuzes maken, een beter concentratievermogen, loslaten en omgaan met negatieve gedachten, hevige emoties, drukte, … .

 

Een aanrader bij acute stress of in de beginfase van burn-out. We pikken er datgene uit wat je op dat moment het meest nodig hebt.


Deze sessies gaan bij voorkeur (gedeeltelijk) buiten door. De natuur geeft je meer zuurstof en ruimte en werkt kalmerend op je geest. Naargelang je situatie bouwen we dit volgens jouw tempo op.

 

Mindful & Relax wandelen

 

Mindful & Relax-oefeningen verweven in een wandeling. Door de fysieke beweging komt er ook mentaal en emotioneel veel in beweging. 

 

Wil je leren loskomen van de dagelijkse drukte en je innerlijke rust terugvinden en mag er ook wat beweging in zitten? Dan is Mindful & Relax wandelen een prettige en verfrissende manier om te onthaasten en te ontstressen. 


Mindful, Relax & Fun

 

Graag wat meer dynamiek in je leven? Wil je naast de training van je geest ook wat meer aan je lichamelijke fitheid werken? Dan is deze formule beslist iets voor jou!

 

Relaxatie, meditatie, wandelen, korte matig intensieve oefeningen en rustig lopen, wisselen elkaar af. Er is ruimte voor stilte en speelsheid, voor actie en recuperatie. Je brengt je aandacht bij de omgeving,  je ademhaling en wat er zich lichamelijk en mentaal voordoet. Je leert omgaan met je gevoelens en je ontwikkelt een positieve houding en meer zelfvertrouwen.


Op maat

 

Afhankelijk van je conditie en energiepeil kunnen we samen een persoonlijk traject uitstippelen met een geleidelijke opbouw. We werken aan een ideale overgangsfase van niet actief zijn naar een rustige manier van bewegen.